zoete taart met potimarron

voor het beslag: 250 g bloem, 125 g boter, een snufje zout, een snufje suiker, een eigeel (optioneel), een beetje water indien nodig.
voor de vulling: 100g bastaardsuiker, 3 eieren, 50g bloem, een glas melk, 2 knijpers d

Doe boter in stukjes, zout en suiker op bloem.

Plet de stukjes boter tussen de duimen. Maak een fontein. Verdun de eigeel met een beetje water. Meng beetje bij beetje. De elementen dichter bij elkaar brengen. Als de vochtigheid voldoende is, staat de massa op zichzelf. Vers meerdere malen. Om te frezen, duw het deeg voor je met de palm van je hand (ga verder in porties). Het frezen wordt gebruikt om het deeg bij elkaar te houden en om de stukjes boter in het amalgaam op te nemen. Test: Het deeg dat met de hand wordt samengevoegd en gelijmd, is klaar. Vorm een bal. Op het einde krijg je een gladde, zachte en stukloze pasta. Laat het zakken en verduister het in een eerder gecoate pan.

De huid moet worden gereinigd en de zaden uit de potimarron worden verwijderd, in grote stukken worden gesneden en in kokend water koken totdat het vlees en de huid zacht zijn, maar niet afbreken. Giet af en laat afkoelen voordat u in een blender pureer.

Doe het beslag in de pan. meng de potimarronpuree met de eieren, suiker, bloem, melk en kaneel. Het mengsel moet dik zijn, maar niet te dik. Kook op 180 graden (th6) gedurende 30 tot 40 minuten. Wanneer het wordt gekookt, moet het de consistentie van een Parijse vlaai hebben.
Eet de kou of lauw.
Dit recept werd ons voorgesteld door Madame Duthoit van de vereniging "Koken in het gras" van Doornik

Laatst bijgewerkt: 2011-01-09 05:01:51