Honing-geglazuurde rave kool

INGREDIËNTEN voor 4 personen
- 1 kg rave kool
- 50g boter
- 1 eetlepel honing
- Zout
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 snufje kaneelpoeder
- 1 liter kippenbouillon of 1/4 blokblokjesbouillon

Schil de kool door het verwijderen van de huid een beetje dik.

Snijd de kool in vieren van 2 cm dik.

Doe de kool in een ovenschotel.

Voeg boter, honing, zout en specerijen toe.

Voeg bouillon of water toe met een kubus.

Kook gedekt voor 1/4 uur.

Controleer het koken met een mes.

Zodra de kool gaar is, verwijder het deksel en laat de vloeistof verdampen op hoog vuur.

Jas om de kool te laten schitteren zonder ze te kleuren en onmiddellijk te stoppen met koken

Laatst bijgewerkt: 2011-06-09 08:06:17