Plantaardige tartiflette

250g aardappelen
3 wortelen
3 kleine rapen
1 pastinaak
2 sjalotten
1 teentje knoflook
80g bacon wedstrijden
90g Maroilles
1 tl licht vet
Laurier (Laurier)
Rosemary
4 el crème fraîche 4%
100 ml warm water waarin

Verwarm de oven voor op 240 graden
Schil en snijd aardappelen, wortelen, rapen, pastinaken in 5 mm reepjes
Snijd de sjalotten fijn en bruin ze in de pan met het vet
Voeg Laurier, geperste knoflook, spek en groenten in reepjes, giet in bouillon
Peper, voeg rozemarijn toe en kook gedurende 15 minuten
Voeg de crème fraîche toe, meng

Neem een gratin schotel, wrijf de knoflook en giet het groentemengsel
Snijd de Maroilles in 4 plakjes van 1 cm en laat ze er op vallen

Bak en kook tot je een gouden maroille korst hebt


Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 06:05:37