Aubergines met parmigiana

Ingrediënten:
2 aubergines, 20cl olijfolie, 2 mozzarella ballen, 8 basilicumblaadjes, 1 groot blikje gepelde tomaten (800g of verse tomaten), 2 teentjes knoflook, 2 el oregano, 5 g geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper

Spoel de aubergines, snijd ze in plakjes, zout ze en disgorge ze gedurende 1 uur in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 180 graden, olie 4 individuele gratin gerechten. Giet af en snijd de mozzarella. Snijd de basilicum, giet de gepelde tomaten af en meng ze met de geperste knoflook, oregano, zout en peper.

Schil de aubergines op papieren handdoeken en rooster ze aan beide kanten in sudderende olie. Neem ze opzij.

Maak de bergen: verspreid plakjes aubergine, besprenkel met saus, bestrooi met basilicum, leg bovenop een plakje mozzarella en herhaal, afwerking met tomatensaus. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bestrooi met olie.

Bruin gedurende 30 minuten in een hete oven. Laat 10 minuten voor het opdienen staan.

Today's Women's Recipe (voor 4 personen)


Laatst bijgewerkt: 2011-08-02 09:08:54