Gerookte zalm witlof rol, mascarpone saus

Ingrediënten (voor 6 personen):
- 8 witlof
- 8 plakjes gerookte zalm
- 250g mascarpone
- 30g boter
- citroensap
- 50g gruyere
- zout en peper
- nootmuskaat

Voorbereiding:

Was de witlof snel. Verwijder de beschadigde bladeren, evenals de kleine bittere kegel van de voet.

Stoof de witlof op laag vuur gedurende 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper en draai je om tijdens het koken.

Wikkel elke witlof met een plakje gerookte zalm en plaats in een beboterde gratin schotel.

Meng de kooksappen van de witlof met de mascarpone. Voeg citroensap en geraspte nootmuskaat naar smaak toe.

Giet de saus over de witlof. Dek af met gruyere en plaats in de oven gedurende 15 minuten. Maak gratin.

Serveer met pasta of aardappelpuree.

Laatst bijgewerkt: 2012-01-07 08:01:39