EENDENBORST MET PASTINAKEN

Ingrediënten: 2 eendenborsten van 300g per stuk, 500g pastinaken, 80g boter, 5 cl room, 2 cl sherry azijn, 20cl kalfsbouillon, zout, peper.

Schil de pastinaken, was en giet af. Droge. Neem 2/3 van de pastinaken, snijd ze in drie en kook ze in licht gezouten kokend water, ongeveer 10 minuten. Snijd de resterende drieën in dunne plakjes (ongeveer 1 mm dik) en zet apart op een bord. Meng de gekookte pastinaken in een blender, voeg 40 g boter en room toe, breng op smaak en zet apart in een bain marie. Neem 2 anti-aanbakkachels; in een, bruin de vetvrije gekruide borsten, ongeveer 5-6 minuten aan elke kant. Terwijl de borsten koken, bak de pastinaak plakjes in de andere pan met 30g boter. Reserveer de borsten op een bord. Ontvet de pan; voeg azijn, te verminderen met de helft en giet in de kalfsvlees voorraad. Verminder en monteer de saus met 10 g boter. Snijd de borsten en schik ze op 4 borden met de groenten en saus

Laatst bijgewerkt: 2012-03-06 07:03:21