Rode bietcrème

400g bieten, 100g aardappelen, 1 fluweelachtige yoghurt, 1 el hazelnootolie, 1 dozijn gepelde hazelnoten, vloeibare crème fraîche, 1/2 blokje groentebouillon

Bereid de groenten: schil de bieten en snijd ze in stukken. Doe hetzelfde met aardappelen.

Doe de bieten en aardappelen in een pan. Giet 50 cl water met de kubusbouillon. Breng aan de kook, dan koken voor 15 minuten.

In een anti-aanbakpan, bruine vetvrije hazelnoten. Laat ze afkoelen en verpletter ze met een stamper.

Meng de bietensoep fijn. Roer vervolgens de fluweelachtige yoghurt en olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Breng de soep terug op het vuur zonder te koken. Verdeel de bietencrème over afzonderlijke borden en bestrooi met geplette hazelnoten. Serveer warm met een beetje vloeibare room.

Laatst bijgewerkt: 2012-03-11 04:03:42