Salade van wortelen, waterkers en verse geit

Serveert 4
1 bosje wortelen, 1 bosje waterkers, 1 verse geitenkaas, 1 handvol gepeperde noten, olijfolie, balsamico azijn, zout, peper

Verwarm je oven voor op 200 graden. Olie een grote schotel.
Schil de wortelen bij de spaarzaamheid. Snijd ze in tweeën als ze te groot zijn. Wassen.
Meng in een kom de wortelen met 1 theelepel olijfolie, zout, peper. Meng zorgvuldig om ze te coaten. Schik ze naast elkaar in je schaal en bak gedurende 25 tot 30 minuten. Prik ze om er zeker van te zijn dat ze teder zijn. Zet apart van de oven om af te koelen.

Was de waterkers, snijd de hardste stengels.
In een kom, combineer een lepel olijfolie en een lepel balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg waterkers en wortelen toe. Meng voorzichtig. Verdeel groenten in een grote schotel of individuele borden.
Verkruimel op de verse geit. Werk af met de grof geplette walnoten en een paar rondes pepermolen.
Serveer met gegrild vlees (oven of barbecue) of vis.

Laatst bijgewerkt: 2012-03-18 03:03:58