Rode bietkaramel op aspergesfluweel

- 2 witte aspergeslaarzen
- 1 rode biet
- 1 l kippenbouillon
- 1 eigeel
- 100g bastersuiker
- 4 el dikke crème fraîche
- 2 el water
- 2 el Xeres azijn
- 2 theelepels ve theepoeder

Kooktijd: 40 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Wassen, asperges schillen, in kippenbouillon dompelen en koken tot ze gaar zijn.

Meng de bouillon en asperges, voeg de eidooier en room, klop het mengsel, roer in matcha thee poeder, blijven kloppen. Filter alles en houd warm.

In een steelpan, kook water, suiker en rode biet gesneden in kleine blokjes op laag vuur tot een rood getinte blonde karamel. Stop met koken.

Haal van het vuur, voeg azijn. Zeef de Karamel met Chinees (of in een fijne zeef). Het moet erg rood en glad zijn.

Giet de asperges fluweel in 8 kommen of glazen, stropen de stukken schelvis voor een paar minuten. Schik de lauwe lauwjes in het midden van de kom en besprenkel met rode bietkaramel.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 07:05:43