Rode bietchips en pittige guacamole

Serveert 4

- 500 g ruwe rode biet
- 1 geperste limoen
- 1 avocado
- 1 cc. paprikapoeder
- 1 teentje knoflook, geschild
- 1 theelepel Tabasco
- frituurolie
- zout

Schil de bieten. Met een mandoline gesneden in het einde chips.
Weken gedurende 15 minuten in een kom gevuld met koud water en ijsblokjes. Open ondertussen de avocado doormidden en verwijder het vlees. Plaats in de kom van de keukenmachine met de limoen, 1/2 van de paprika, het teentje knoflook, tabasco, zout en meng gedurende 3 minuten. Doe de guacamole in een kom en zet apart in de koelkast. Giet de bieten, spons met een papieren handdoek. Bak in een kokend oliebad gedurende 3/4 min in kleine hoeveelheden. Giet af op een laag papieren handdoeken. Breng op smaak met zout, bestrooi met de resterende paprika en serveer met guacamole.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 07:05:02