Koude broccolisoep

Serveert 4

- 2 koppen broccoli
- 1 Roscoff ui
- kippenbouillon van 500 ml
- 2 sneetjes broodkruimels
- 1 bosje bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zachte boter
- geraspte nootmuskaat
- zout en

Kooktijd: Minder dan 30 minuten

Bereidingstijd: 5 minuten

Snijd broccoli appels in stukjes. Snijd de ui en smelt het in een braadpan met de boter op laag vuur zonder het blond te maken. Voeg kippenbouillon toe en kook. Gooi broccoli stukken in bouillon en kook onbedekt op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg aan het einde van het koken de fijngehakte bieslook en het brood toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng helder met olijfolie om een gladde room te maken. Koel gedurende 30 minuten. Serveer met crème fleurette en geraspte nootmuskaat

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 06:05:18