Wortel velouté met geitenkaas

Serveert 4:

- 300 g blad- of middelgrote wortelen
- 100 g ui
- 2,5 liter pluimveestal
- 170 g aardappelen
- 50g prei
- 2 tot 3 takjes tijm
- 1 blad Laurier
- 150 g geitenkaas (Capriny)
- 5

Kooktijd: 1 uur

Bereidingstijd: 15-20 minuten

  1. Schil groenten: wortelen, aardappelen en uien; was de prei. Snijd het apart.
  2. Doe een klontje boter in een medium Russisch of pan. Zweetprei, uien en wortelen op middelhoog vuur zonder kleur.
  3. Nat met kippenbouillon; voeg aardappelen, tijm en laurier, een snufje zout.
  4. Kook voor ongeveer 1 uur bedekt bij een lage kook.
Het voorbereiden van taro chips als garnering
  1. Gebruik een koekenpan of frituurpan - Verhit de olie.
  2. Snijd ondertussen de tarowortel - je een mandoline gebruiken om dunne zelfs plakjes te krijgen. Plaats op een papieren handdoek om vocht te voorkomen of uw olie kan schitteren.
  3. Dompel de taro plakjes in de olie tot ze bruin zijn. Verwijder met een skimmer en plaats op papieren handdoeken. Boek.
Afwerking
  1. 5 tot 10 minuten voordat de soep klaar is, voeg de geitenkaas.
  2. Giet vervolgens in de keukenmachine en vloeibaar.
  3. Doe de velouté in een dubbele ketel; voeg de room toe. Controleer de kruiden en warm te houden tot klaar om te dienen.
Dressing de plaat
  1. Giet in holle platen.
  2. Giet er een scheutje room in.
  3. Garneer met een taro chip en een paar druppels olie. Serveer onmiddellijk

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 06:05:29