Traditionele sjalot velouté en room gepofte met spek

Serveert 4:

Fluweelachtige:
- 600 g traditionele sjalotten
- 40 gram halfzoutboter
- 1,5 teentjes knoflook, geschild
- 500 ml volle melk
- 1/2 citroen
- fleur de sel

Geblazen crème:
- 200g vloeibare room
- 150 g gr-gesneden gerookt spek

Kooktijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Verwarm de room en gerookt spek in een pan. Laat vervolgens gedurende 30 minuten worden beklemd. Verwijder het spek en meng. Breng op smaak en koel af.
  2. Was, schil en snijd de sjalotten. In een koekenpan, licht bruin ze met de halfgezouten boter. Voeg knoflook teentjes en volle melk en kook gedurende 15 minuten op laag vuur.
  3. Meng en schakel over naar het Chinees voordat u de fleur de sel en citroensap toevoegt.
  4. Klop de room net uit de koelkast totdat je een crème met de consistentie van Chantilly.
  5. Serveer de hete fluweelzacht in bouillonkommen. Op de top, schik een quenelle van room gepofte met spek

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 07:05:14