Brabançonne soep

- 500g Andijvie, in plakjes gesneden
- 3 prei
- 1 grote ui
- 500 g aardappelen
- 1 el boter
- 1 of 2 blokjes rundvleesconcentraat
- 75 g grote pasta (bijv. macaroni, elleboog, enz.)
- 1 kleine leverworst
- zout en poi

Kooktijd: 90 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Smelt de boter in een steelpan; Voeg fijngehakte uien en prei en stoom bedekt gedurende 10 minuten;
  2. Voeg andijvie in stukken gesneden, gesneden aardappelen; nat met 1,5 liter kokend water; Voeg bouillonblokjes, tijm en laurier toe; dekking en kook gedurende 1 uur;
  3. meng het allemaal door elkaar. terug te keren naar de pan en breng aan het kookpunt; giet de pasta in de regen en kook ongeveer 15-20 minuten;
  4. de bodem van de soeppot bedekken met leverworst die in stukken wordt gesneden;
  5. Giet over de soep; warm serveren.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 08:05:55