Zucchini's Rstis

Serveert 4:

- 2 tot 3 courgette
- 1 ei
- 200 ml melk
- 140g meel
- 1 sjalot
- peterselie
- zout en peper uit de molen
- frituurolie

Rasp courgette met of zonder huid naar smaak. De huid brengt een andere textuur, een beetje knapperig.

Klop in een kom het ei, bloem en melk bij elkaar tot het gladde en relatief vloeibare, blini- of pannenkoekendeeg.

Voeg geraspte courgette, knoflook, sjalot en gehakte peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Verhit in een koekenpan de olie - net genoeg om de bodem te bedekken. Giet een grote lepel deeg die zal verspreiden om een kleine, dikke pannenkoek te vormen. Kook 2 tot 3 minuten. Draai je om en blijf nog 2 minuten koken of tot de rstis goudbruin zijn. Leg je rostis op een papieren handdoek en proef ze dan warm. Afhankelijk van het bedrag, moet u meerdere gebakken maken. Plaats de gekookte restis in de oven op een minimumtemperatuur zonder ze te bedekken om ze warm te houden.


Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 08:05:28