Schorseneren met room

Serveert 4:
- 600 g salsifis
- 200 ml crème fraîche
- 1 ui
- 10 takjes bieslook
- 100g boter
- 1 el bloem
- 1/2 l cider
- 1 citroen
- 1 nootmuskaat

Kooktijd: 5 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Schraap of schil de salsifis (voor het gemak, weken ze eerst in heet water). Schil en snijd de ophin. In een steelpan kook de salsifis in licht gezouten water en een paar druppels azijn of citroen. In een koekenpan op laag vuur, bruin de appel in boter, voeg 1 el bloem. Meng en nat met cider, zout, peper, zet nootmuskaat en laat indikken roeren. In een voorverwarmde groentekom zet de salsifis, top met de saus en voeg de crème fraîche en citroen. Roer en bestrooi met gebeiteld bieslook. Serveer onmiddellijk

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 08:05:51