Plantaardige lasagne

- 2 aubergines
- 2 courgette
- 6 tomaten
- Voorgekookte lasagnebladeren
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein tetra-pak crème fraîche
- Geraspte kaas
- Zout, peper, basilicum, kruiden uit de Provence

Kooktijd: 45 minuten

1. Snijd de aubergines in plakjes. Plaats ze in een vergiet, bestrooi met zout en disgorge voor ongeveer 1 uur.

2. Voor de saus: schil en hak de sjalot en knoflook. Bak ze met boter (of olijfolie) in een pan. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Doe zout, peper en kruiden uit de Provence. Laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg vervolgens, buiten het vuur, de crème fraîche toe.

3. Snijd de courgette in plakjes en bruin ze met boter (of olijfolie) in een pan.

4. Droog de plakjes aubergine met papieren handdoeken. Bruin de aubergines met boter (of olijfolie). Ze kunnen in dezelfde pan worden gedaan als courgette.

5. Verwarm de oven voor op 220oC.

6. Volledig boter een pyrex schotel, met inbegrip van de zijkanten.
Zet het gerecht met een beetje tomatensaus. Leg vervolgens de lasagne laag:
- lasagne
- courgette
- aubergine
- geraspte kaas
- tomatensaus
- lasagne
- courgette...

Werk af met tomatensaus en bestrooi met geraspte kaas.

7. Bak 30 minuten in de oven op 220oC

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 10:05:12