Aubergines gevuld met kaas

- 3 middelgrote aubergines
- 300g cantal, count of mozzarella
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gehakte peterselie en sariette
- Zout, peper

Kooktijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 1 uur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines, snijd ze in de lengte doormidden, zonder ze te schillen. Giet ze af, zout de binnenkant en draai ze over op een vergiet om ze te laten disgorge voor 1 uur. Schil ondertussen de ui en hak deze met de pulp uit de aubergines.
Verhit de olie in een koekenpan en zet de vulling terug te keren voor 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de kaas in blokjes van 1 cm en giet in de vulling.
Bestrooi met kruiden en meng. Knijp de aubergines om het overtollige water te verwijderen.
Plaats in een geoliede gratin schotel en vul met vulling.
Koel aubergines bedekt met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten voor het opdienen

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 10:05:32