Gouden Zon in Roquefort

Dient 6:

- 6 grote aardappelen (charlotte type)
- 2 courgette
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 5 eieren
- 10 cl olijfolie
- zout ( 1 tst), peper (1 beurt van molen) - augurken

Kooktijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Giet de olijfolie in een koekenpan, thermostaat 8. Fruit de in blokjes gesneden aardappelen met de gesneden ui; verlaag de temperatuur tot 5, controleer het koken als de dobbelstenen moeten knapperig en de binnenkant pluizig. Zout.
Snijd de courgette in dunne plakjes, stoom ze, met 3 gehakte teentjes knoflook, 2 tsts peterselie, zout en peper.
In een kom klop 5 eieren met de helft van het pakje Roquefort vlinder. Giet de aardappelen en courgette, eenmaal uitgelekt, over de eieren en roer. De eieren zijn een beetje gestold.
Giet in de hete pan na het weggooien van de overtollige olie. Wacht 2 minuten, de randen moeten huiveren. Draai de taart om, die eruit moet zien als een mooie taart.
Geniet van warm of koud met augurken.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-07 09:05:31