Taart gegratineerd met spruitjes

Dient 6:

- 500g spruitjes
- 4 aardappelen
- 1 grote zoete witte ui
- 250g ricotta
- 150 g gerookte ham in blokjes gesneden
- 1 bladerdeeg voor een grote taart
- 1 heel ei
- 50g geraspte emmenthal
- 10g Parmezaanse kaas

Kooktijd: 45 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Schone spruitjes van externe bladeren (indien nodig). Was de aardappelen. Stoom deze groenten. Boek. Schil en snijd de ui, bak het in 2 el olijfolie een paar minuten voor het einde van het koken, voeg de knoflook in kleine stukjes. Verdeel het bladerdeeg in een taartpan. Verdeel de uienringen erin. Snijd de grotere kool doormidden, snijd de aardappelen in kleine plakjes, verspreid kool en aardappelen over het hele oppervlak van de taart. Peper en bestrooi met garam masala. Roer het ei door de ricotta, meng de mosterd erdoor. Verdeel dit mengsel over de taart.
Meng emmenthal, Parmezaanse kaas en paneermeel. Bestrooi de taart met dit mengsel. Bak op 180oC (draaiend vuur) gedurende 35 minuten. Gratin aan het einde van het koken.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-07 09:05:30