Groene kool parelhoenders

Serveert 4:

- Een parelhoenders
- Witte wijn
- 1/2 groene kool
- 8 wortelen
- 5 uien
- 300g gerookt spek
- 1 blokje kippenbouillon
- Olijfolie, zout en peper

Gekookt gezouten water met een scheutje olijfolie Snijd de kool en uien Snijd de wortelen in plakjes Blancheer de kool 5 minuten, geef het onder koud water en reserve Bak de uien, wortelen en spek. Het vet van het spek is genoeg. Zet de groenten opzij en leg de parelhoenders in stukken gesneden om terug te keren in dezelfde braadpan. Voeg een scheutje olijfolie toe. Breng de parelhoenders, uien, wortelen, kool en spek terug naar de braadpan. Nat tot de hoogte van 1/2 witte wijn en 1/2 water. Voeg kippenbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed om de sappen te verwijderen. Kook gedurende 45 minuten, afgedekt.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-07 09:05:14