clafoutis met zowel selderij

Clafoutis met twee selderij, Parmaham en Ricotta

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1/2 knolselderij
  • 3 selderijstengels
  • Een plakje Parmaham van 200 g
  • 100g ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 3 eieren
  • 45 cl melk
  • 20g boter
  • 1 el olie
  • Fijn zout
  • Peper uit de molen

Voorbereiding

Ingrediënten bereiden

  • Verwarm de oven voor op 210oC, thermostaat 7.
  • In een kom, klop samen eieren, bloem en melk.
  • Zout en geef een paar bochten van peper molen en laat staan.
  • Schil de knolselderij en met een mandoline, rasp het dik genoeg.
  • Maak de selderijstengels schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Blancheer de geraspte selderij in kokend water gedurende 5 minuten.
  • Giet voorzichtig af.
  • Snijd de ham in kleine dobbelstenen als een brunoise.
  • Pel en snijd de knoflook en bak het in hete olie.


Het voorbereiden van clafoutis

  • Leg de in blokjes gesneden ham en groenten op de bodem van een gratingerecht.
  • Giet het deeg over de groenten.
  • Bak ongeveer 30 minuten, de top moet bruin zonder bruining.
  • Serveer warm of warm.

Laatst bijgewerkt: 2010-10-05 06:10:02