Romanesco Chou Grece

- 1 Romaanse kool
- 5 aardpeers
- 20 kleine witte uien
- 1 stengel selderij
- 200 g champignons uit Parijs
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 1 grote tomaat
- 1 citroen
- 0,5 l droge witte wijn
- 0,5 l water
- Tomatenconcentraat
- Boeket garni

Kooktijd: 20 min

Bereidingstijd: 1 uur

- Maak de Romanesco schoon, scheid het in boeketten.
- Schil de aardperen en snijd ze in reepjes.
- Pel de klokken en knoflook.
- Schraap de Champigons van Parijs en snijd ze in vier als ze groot zijn.
- Was en snijd de selderij.
- Verhit in een koekenpan olijfolie, laat de uien en knoflook een paar minuten zweten en voeg vervolgens De Romanesco-boeketten, aardperen, selderij en champignons toe.
- Wanneer de groenten zijn gesmolten, voeg de lanc wijn en water in indentic hoeveelheden, dan is het boeket garni, een lepel tomatenpuree, zout, peper en een beetje geraspte nootmuskaat.
- Kook ongeveer 20 minuten, overdekt.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Wanneer de groenten gaar zijn, giet ze af en leg ze op een serveerschaal.
- Besprenkel met olijfolie en citroensap, garneer met tomatenblokjes en gehakte korianderblaadjes.
- Laat minstens 30 minuten afkoelen voor het opdienen.

Laatst bijgewerkt: 2010-12-12 01:12:24