Veelkleurige pan-gebraden oude wortelen

- 3 wortelen van elke kleur (geel, wit, paars, oranje)
- 2 zoete uien
- boter
- Citroentijm
- Platte peterselie
- Balsamico-azijn
- Zout, peper

Kooktijd: 30 min

Bereidingstijd: 30 min

- Schraap de wortelen onder koud water.
- Snijd ze in de lengte doormidden.
- Leg de halve wortelen naast elkaar en zonder elkaar aan te raken in een mand gedurende 20 tot 30 minuten stomen. (12 min op druk)
- Herhaal dit als u niet in staat zijn geweest om alle wortelen koken in een keer.
- Schil en snijd de uien. Bruin ze in een koekenpan, deglazuur met een scheutje balsamicoazijn.
- In een grote koekenpan, smelt boter, plaats dan de halve wortelen en laat ze bruin voor een paar minuten, draaien, alvorens de citroen tijm en peterselie.
- Breng op smaak en bedek met de zoete uien.
- Bestrooi met platte peterselie.

Laatst bijgewerkt: 2010-12-12 02:12:48