Knolse kervel velouté met eendenborstchips

- 800 g knolskersen
- 90g gehakt gerookte eendenborst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Kippenbouillon
- Vloeibare verse room
- Boter
- AROMATISCH kervelblad
- Zout, witte peper

Kooktijd: 25 min

Bereidingstijd: 35 min

- Schil de knolsparen met een spaarzaamheid, spoel af en snijd ze in stukken.
- Pel de ui, hak hem fijn.
- Bereid een kippenbouillon. Hak een handjevol kervelblad fijn. (Waarschuwing! gebruik de bladeren van tubereuze kervels niet omdat ze giftig zijn)
- Bruin in een pot de ui in een klontje boter tot hij verkleurt.
- Voeg de knolsokkers toe, knijp de knoflook, meng en bedek met de kippenbouillon.
- Zout, peper licht. Breng aan de kook en kook gedurende 25 minuten gedekt.
- Bak in een koekenpan de eendenborst tanches in hun vet. Ze moeten niet branden, maar knapperig worden.
- Meng de inhoud van de pot. Controleer de consistentie en kruiden, voeg een beetje crème fraîche om de fluweelheid te verhogen.
- Serveer de fluweelachtige op een holle plaat, versier met magret chips en een snufje gehakte kervelbladeren.


Laatst bijgewerkt: 2010-12-12 03:12:48