Vitelotte en oranje biet millefeuille

1200 g snelheden
4 oranje bieten
300g knoflook en kruiden boursin
10 cl melk
10cl crème fraîche
30g boter
een beetje peterselie
zout en peper

Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten.
Plet en voeg melk, room en gesmolten boter toe om een puree te maken.
Spice en gereserveerd in de koelkast.
Schil de bieten, snijd ze in 1 cm strips in de breedte en kook ze in de Engelse stijl voor ongeveer 25 minuten. Boek.
Om de millefeuilles te maken, gebruik je een stuk met een diameter van 6 cm: leg een laag puree van vitelottes op de bodem op 2cm, leg de verse kaas op een 1/2cm laag. Zet dan een stukje rode biet terug. Herhaal dit een keer en eindig met een peterseliespoeling. Verwijder het stuk voorzichtig en schik op een bord met een kleine dressing en een paar tarwesalade brandstoffen.

Dit recept werd ons voorgesteld door de vereniging "Koken in het gras" van Doornik

Laatst bijgewerkt: 2010-12-12 05:12:02