Pastinaak en aardappelgratin

Serveert 8

- 1 kilo pastinaken
- 800 gram aardappelen
- 250g geraspte gruyere
- 3 teentjes knoflook
- zout, peper
- 250 ml crème fraîche
- 60g paneermeel
- 50g boter

Schil de pastinaakwortels en was ze vervolgens in groot water.

Snijd de pastinaken in reepjes en bak gedurende 10 minuten in kokend water. Pastinaken moeten knapperig blijven. Koken gaat gewoon door in de oven!

Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in hoog water.

Boter de bodem van uw gratin schotel en schik lagen van aardappelen en pastinaken.

Zout, peper, vleugel. Je een beetje nootmuskaat toevoegen.
Besprenkel met crème fraîche.

Doe de broodkruimels. Top met geraspte kaas en resterende butternuts.

Bruin in een hete oven.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 06:05:08