knolse peterselie met room

Ingrediënten voor 4 personen
4 knolse peterselies (of minder afhankelijk van de dikte)
3 teentjes gehakte knoflook
2 of 3 lepels crème fraîche
zout en peper
100g Parmezaanse kaas

Kooktijd: 10 minuten

Pel je peterselie. Snijd ze in plakjes van 1 cm dik. Kook ze in gezouten water tot het mes van een mes een lichte weerstand krijgt. 7 of 8 minuten moet genoeg zijn.

Smelt een lekkere klontje boter in een koekenpan en bruin je peterselies. Voeg de gehakte knoflook toe.

Serveer met een lepel zware room. Je deze crème in de pan smelten.

U bestrooien met Parmezaanse kaas en serveren met een rood vlees, een biefstuk die je koken in de peterselie pan, de smaak zal meer pittig.

Het is licht en erg geurig.

Laatst bijgewerkt: 2010-12-26 09:12:40