witte aarde witlofsoep en knolsel

Serveert 4 - 4 full-ground cichorei - ongeveer 5 knolsjen - 1 kleine aardappel - 1 blokje pluimveebouillon - 20 cl lichte vloeibare room - 20 plakjes pepergedroogde magret- bieslook- zout en peper

Snijd de witlof in plakjes en geef ze in het water.
Pel de kervels, snijd ze en was ze. Doe hetzelfde voor de aardappel.
Breng het water aan de kook en voeg de bouillon toe. Dompel de groenten in en kook ongeveer 20 minuten (de punt van een mes moet gemakkelijk zinken).
Na deze tijd, verwijder de groenten en meng ze met 1 pollepel van de kookbouillon en room. Breng op smaak met zout en peper. Leg indien nodig op bouillon.
Hak de bieslook, voeg 3 eetlepels toe aan het fluweel en houd de rest voor decoratie.
Giet de fluweelachtige in mooie kommen, bestrooi met de rest van de bieslook. Spies 5 plakjes gerookte borst (optioneel) op een houten pick en plaats op de kom.

Laatst bijgewerkt: 2011-01-26 08:01:32