Waterkerssoep

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 mooie bos waterkers
- 3 charlotte aardappelen
- 1 gele uien
- tijm
- 1 eetlepel boter
- 1 kubusbouillon
- ongeveer 1 liter water

Kooktijd: 45 min

Bereidingstijd: 20 min


Voorbereiding: Wassen, schoon waterkers om te grote stengels te verwijderen.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
In een grote pan, verhit boter. Voeg waterkers, aardappelen, grof gesnipperde ui en tijm toe.
Laat de waterkers verzachten en voeg het water en kubusbouillon toe.
Water moet groenten ten minste 2 cm bedekken.
Stop met koken, wanneer de aardappelen zijn zeer mals en crush met een houten lepel.
Zodra het mengsel is afgekoeld, verwijder en houd een beetje bouillon.
Meng de groenten en voeg de bouillon gereserveerd, om de gewenste consistentie te verkrijgen

Laatst bijgewerkt: 2011-03-27 08:03:03