Wij zijn een kleine familiale boerderij gelegen in de provincie Henegouwen tussen Doornik en Ronse. Wij produceren fruit, groenten, oliën en diverse oude variëteiten van biologische melen.
Voor meer informatie klik hier
Archimont 5, 7760 Velaines
- 450 gram bloemkool, wit en paars
- 1 teentje knoflook voor wie wil!
- 1 heel ei
- 2 eidooiers
- 10 cl vloeibare crème fraîche
-Groot zout, zout, peper, geraspte nootmuskaat
- 1 bosje kervel
- 6 cl water
- 30 cl verse room
- Bereid je ramekins door een stukje perkamentpapier te schuiven of, bij gebreke daarvan, aluminiumfolie.
- Boter uw ramekin en perkament papier of aluminium met een borstel en gesmolten boter of olijfolie voor sommigen.
- Voeg kokend water toe aan de koekenpannen waar u uw ramekins voor een dubbele ketel plaatst.
- Plaats uw koekenpannen in een oven op 180 tot 200 graden Celsius gedurende 10 tot 12 minuten.
- Maak de kervelcrème:
- Zweet in een pan je kervelkoppen (bladeren en kleine stengels van boven) in boter of een beetje druivenpitolie gedurende 3 minuten.
- Voeg een beetje water toe en laat twee minuten sudderen.
- Meng het allemaal door elkaar.
- Verminder uw dikke crème fraîche - 5 cl water, met een derde in een andere pan.
- Voeg de gemengde kervel toe aan de gereduceerde room en breng op smaak, zout en peper.
We gaan verder met de bloemkoolvlaaien:
- Controleer het koken met een klein mes kantoor door het prikken van een vlaai, als het mes komt zonder enig spoor van vlaai, het is gekookt!
- Haal de truien uit de oven en de ramekins van de jumpers.
- Bereid je borden door het draaien van uw vlaaien een voor een en voeg uw decoratieve elementen en het toevoegen van de kervel crème.
Laatst bijgewerkt: 2011-03-27 08:03:21
Wij zijn een kleine familiale boerderij gelegen in de provincie Henegouwen tussen Doornik en Ronse. Wij produceren fruit, groenten, oliën en diverse oude variëteiten van biologische melen.
Voor meer informatie klik hier
Archimont 5, 7760 Velaines