Bloemkool vlaai duo met een verminderde kervel crème

- 450 gram bloemkool, wit en paars
- 1 teentje knoflook voor wie wil!
- 1 heel ei
- 2 eidooiers
- 10 cl vloeibare crème fraîche
-Groot zout, zout, peper, geraspte nootmuskaat
- 1 bosje kervel
- 6 cl water
- 30 cl verse room

- Was je bloemkool
- Snijd het in grove stukken
- Kook ze 6 tot 8 minuten in gezouten water (groot zout) met het teentje knoflook als je voor deze optie hebt gekozen.
- Giet de gekookte bloemkoolstukken af en geef ze door aan de groentepers.
- Zeef uw bloemkoolpuree in een meeldzeef met een marise of houten of roestvrijstalen lepel.
- Zet het apart in een vergiet, zodat gekookte bloemkool stukken kunnen hun water afvoer.
De zoute roommachine:
- Combineer het ei, eidooiers, vloeibare crème fraîche, zout, peper, nootmuskaat en meng in een roestvrijstalen dop of saladekom.
- Voeg dit mengsel toe aan de bloemkoolpuree en meng alles door elkaar.
NB: je kleine stukjes gekookte bloemkool in deze bereiding verwerken, het is mooier.

- Bereid je ramekins door een stukje perkamentpapier te schuiven of, bij gebreke daarvan, aluminiumfolie.
- Boter uw ramekin en perkament papier of aluminium met een borstel en gesmolten boter of olijfolie voor sommigen.
- Voeg kokend water toe aan de koekenpannen waar u uw ramekins voor een dubbele ketel plaatst.
- Plaats uw koekenpannen in een oven op 180 tot 200 graden Celsius gedurende 10 tot 12 minuten.

- Maak de kervelcrème:
- Zweet in een pan je kervelkoppen (bladeren en kleine stengels van boven) in boter of een beetje druivenpitolie gedurende 3 minuten.
- Voeg een beetje water toe en laat twee minuten sudderen.
- Meng het allemaal door elkaar.
- Verminder uw dikke crème fraîche - 5 cl water, met een derde in een andere pan.
- Voeg de gemengde kervel toe aan de gereduceerde room en breng op smaak, zout en peper.

We gaan verder met de bloemkoolvlaaien:
- Controleer het koken met een klein mes kantoor door het prikken van een vlaai, als het mes komt zonder enig spoor van vlaai, het is gekookt!
- Haal de truien uit de oven en de ramekins van de jumpers.
- Bereid je borden door het draaien van uw vlaaien een voor een en voeg uw decoratieve elementen en het toevoegen van de kervel crème.

Laatst bijgewerkt: 2011-03-27 08:03:21