Aubergine

Serveert 2: 1 aubergine, 1 kleine tomaat, 1/2 ui, 1 snufje Caribische komijn, 1 tl kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 liter frituurolie.

Verhit de olie in de koekenpan.

Was, veeg de aubergine, snijd het in blokjes van 2cm x 2 cm, gooi ze in hete olie en bak goudbruin.

Schik ze op papieren handdoeken.

Snijd de tomaat in kleine blokjes, schil de ui en snijd deze in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, smelt uien, voeg toe

West-Indische komijn, dan in blokjes gesneden tomaat, meng. Voeg kurkuma, chili, koriander en zout, en 1 eetlepel water. Voeg de in blokjes gesneden gebakken aubergine toe, roer goed door. Verwarm voor een paar minuten en serveer.

Laatst bijgewerkt: 2011-06-26 05:06:27