Iers rundvlees met aardperen

Serveert 6

900g rundvlees
1l stout
3 plakjes peperkoek
3 rode uien
3 cc mosterd
800g Aardperen
1 boeket peterselie
Zout
Peper

Snijd het vlees in grote blokjes.
Snijd de uien fijn en zweet ze in een pot.
Laat ze een beetje bruin worden.
Voeg een half glas water toe en bak tot het verdampt is.
Breng over hoog vuur en voeg rundvlees.
Roer tot het vlees aan alle kanten in beslag wordt genomen. Voeg 50 cl stout dan dek en kook aan een sudderen voor 2 uur.
Laat nog 2 uur rusten in de pot.
Verwarm dan dit mengsel op.
Voeg het resterende bier toe en plaats de drie plakjes peperkoekspread met mosterd direct op het vlees, met een mosterdgezicht naar de onderkant van de schotel.
Laat een uur op laag vuur sudderen.
Ondertussen, schil en kook de aardperen, ongeveer 20 minuten, gestoomd.
Serveer vlees met aardperen bestrooid met gehakte peterselie.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 06:05:14