Potimarron crème en gebakken aardperen

Serveert 3

- 1 potimarron
- 1 ui
- 1 of 2 aardperen
- Paprika
Parmezaanse
- Zout
- Peper
- 1 klontje boter
- Kurkuma
- vloeibare room
- Pinda-olie

Bereid de potimarron ... bij voorkeur met een goed mes! (Snijd het in vier, verwijder de zaden en schil het). Snijd het in blokjes.
Snijd een ui grof in stukken en bak zachtjes in pindaolie.
Voeg de in blokjes gesneden potimarron toe en bak 2 tot 3 minuten. Zout en voeg een snufje kurkuma.
Giet 700 ml water (je voegt meer toe tijdens het koken indien nodig)
Koken, koken, tot de in blokjes gesneden potimarron gaar is.
Ondertussen, dompel de aardperen in een pan kokend water en kook gedurende 15 minuten. Neem ze uit en snijd ze in dunne plakjes regelmatig.
Zodra de potimarron gaar is, meng het met een scheutje vloeibare room.
Keer terug naar zeer laag vuur tijdens het wachten om te serveren.
In een koekenpan, smelt een klontje boter en bak de dunne plakjes aardperen 1 minuut per kant

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 06:05:17