De pastei en van de eend met rapen

Serveert 6

- 1 eendenborst
- 3 kleine rapen
- 1 sjalot
- 300 g ceps (vers of uitgedroogd)
- 2 bladerdeeg
- 1 klontje boter
- 1 eetlepel honing
- zout, peper, tijm
- 1 eigeel
- 1 kaneelstok (

Blanch rapen, zodra koken hervat tellen 10 min

Snijd de sjalot en snijd in kleine blokjes de borst en rapen

Bak in boter; sjalot, in blokjes gesneden rapen en voeg de lepel honing toe om te karameliseren. Kook gedurende 20 minuten op laag vuur.

Voeg vervolgens de ceps en eend aan het mengsel en sudderen tot de rapen zijn mals.

Kruid een bladerdeeg met zout en tijm-Etaler, plaats de eerder uitgelekte vulling om overtollig vet in het mengsel te voorkomen.

Plaats het tweede deeg voorzichtig over de bovenkant en bind de randen van de twee pasta's

Snijd een klein gaatje in het midden met een stuk karton of een kaneelstok, deze schoorsteen laat vocht ontsnappen
Gewoon borstel de eigeel op de taart en bak 30 min thermostaat 7-8.

Serveer onmiddellijk

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 06:05:47