Groentesoep

Serveert 4
- 100g prei
- 100g wortel
- 50g rapen
- 50g selderij tak
- 50g groene kool
- 150 g aardappelen
- 50g sperziebonen
- 30g boter
- 50g gerookt spek, in spek gesneden
- 1 liter achtergrondbla

Snijd groenten in boer Blancheer de groene kool gedurende 1 minuut in kokend water. Blancheer het spek gerookte Suer spek met de boter Voeg de wortelen, selderij, prei en raap en zweet gedurende 5 minuten.
Nat met witte achtergrond. Breng op smaak en kook 15 minuten sudderen. Voeg kool en aardappelen toe en bak 15 minuten aan een sudderen. Voeg sperziebonen toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg een draai van peper van de molen en de kervel pluches en serveer zeer warm.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 07:05:10