Kippendijen met sinaasappel, gekarameliseerde rapen

Serveert 3

- 3 kippendijen
- 1 scheutje olijfolie
- 1 klontje boter
- C soep van Bitter Orange Marmelade
- 1 grote ui
- 1 zeer grote oranje
- 3 wortelen
- 1 bouillongeroosterd sap
- Peper uit de molen
- 1 liter water

Snijd de dijen doormidden, verwijder de huid.

Verhit in de koekenpan de boter hazelnoot met de olijfolie, voeg de oranje marmelade toe om te smelten.

Voeg kippendijen, bruin goed.

Schil en hak de ui, voeg deze toe aan de koekenpan.

Was goed en wrijf met een kleine borstel, oranje, bij voorkeur onbehandeld fruit, snijd in plakjes, en voeg toe aan het vlees.

Schil en snijd de wortelen in kleine blokjes, voeg ze toe.

Meng goed tot bruin.

Voeg water, geroosterde sapbouillon en peper, dek af en laat een uur sudderen.


Bereid ondertussen rapen voor

Schil en snijd de rapen in kleine stukjes.

Doe ze in een pan met honing, boter, tijm en peper, bedek met water.

Kook op hoog vuur om al het water te verdampen.

Wanneer er niet meer vloeistof ongeveer 30 minuten later, giet in een grote koekenpan, zout licht, en karameliseren, roer goed, om niet te verbranden.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 07:05:00