Gevulde rapen bij de plantenbak

- 8 middelgrote ronde rapen paars,
- 500 g gekookt kalfsvlees (resten van bijvoorbeeld kalfsvlees;
- 500g julienned groenten (of 1 blikje Macedonië),
- 2 teentjes gehakte knoflook,
- peterselie,
- zout en peper,
- 1 snufje suiker,
- 1/2 l bouillon

Was en schil rapen rapen, het paarse deel kan gedeeltelijk worden bewaard.
Graaf en leeg de rapen aan de stengelkant totdat je een holte voldoende om de vulling tegemoet te komen.
Meng het vlees en plaats in een kom, voeg de moestuin (of macedoine), de knoflook en peterselie, gehakt.
Mix.
Garneer de rapen met deze vulling.
Doe de boter in een snelkookpan en bestrooi met de suiker.
Schik rapen.
Giet de helft van de kippenbouillon erin.
Sluit de braadpan en kook ongeveer 30 minuten na de drukstijging (afhankelijk van de grootte van de rapen kan de kooktijd worden verkort).
Bereid ondertussen een saus:
smelt boter of vet in een steelpan, voeg bloem.
Roer goed, voeg dan geleidelijk de andere helft van de kippenbouillon toe tot een béchamelsaus is verkregen.
Kook ongeveer 5 minuten, roeren, verwijder dan van het vuur.
Roer eidooier en crème fraiche er door, stevig roerend.
Serveer rapen omgeven door deze saus.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 07:05:43