Krokante rode biet millefeuille met kabeljauw, rauwe rode bietpesto en roze rijst

- 2 kabeljauw terug
- 1 ruwe rode biet
- 1 kop rijst
- Sprietenspruiten
- Ruwe biet pistou
- 1/2 Ruwe of (1 kleine) rode biet, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 bos verse basilicum, geschild
- 1 teentje knoflook, geplet
- 50g

Kooktijd: 35 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Geef alle ingrediënten van de bietenpistou door in een blender. Boek.

Schil de rode biet en snijd dunne plakjes met een mandoline. Plaats op een vel perkament papier (zelfs geplaatst op een bakplaat) na licht oliën ze met een borstel. Bedek met een ander vel perkamentpapier en bedek met een tweede bakplaat van dezelfde grootte.
Bak op 180oC gedurende 25 minuten. Haal de twee platen uit de oven en laat afkoelen zoals het is. Leg chips op papieren handdoeken. Seizoen.

Kook de kabeljauw in een licht geoliede koekenpan en laat het "ongedaan maken" op zijn eigen.

Schik de millefeuille te beginnen met een bietenchips, plaats een beetje pistou dan een paar stukken kabeljauw en tenslotte een bietenchips. Herhaal de bewerking.

Kook tegelijkertijd de rijst met een halve rode biet in kleine stukjes gesneden, waardoor de rijst gekleurd kan worden. Voeg aan het einde van het koken twee cs bietenpesto toe aan de rijst, meng en schik met een cirkel.
Plaats een bietenchip en top met een paar rode biet spruiten.

Voeg twee kleine pesto dumplings aan de plaat en serveer.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-03 07:05:55