Wij zijn een kleine familiale boerderij gelegen in de provincie Henegouwen tussen Doornik en Ronse. Wij produceren fruit, groenten, oliën en diverse oude variëteiten van biologische melen.
Voor meer informatie klik hier
Archimont 5, 7760 Velaines
Ingrediënten voor 6 personen:
- 600g Broccoli
- 375g zachte boter
- 350g meel
- 8 Eieren
- 80g suiker
- 5g bakpoeder
- 4g kurkuma
- zout
- boter of pinda-olie voor de schimmel
Kooktijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
De dag ervoor, neem de eieren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur. Op dezelfde dag, werk de boter in een zalf. Roer de eieren er een voor een door. Meng de bloem met de suiker, 5 g zout en kurkuma en roer de boter erdoor. Scheid broccoli in grote roosjes. Dompel ze in kokend gezouten water, wacht tot de kook wordt hervat, verwijder ze en dompel ze onder in ijswater om te stoppen met koken. Giet af op papieren handdoeken. Vet een 25 cm x 8 cm cakepan in met boter of olie. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius (425 F.) Vul de pan met deeg tot twee derde, dan plant de broccoli roosjes strak, hoofd omhoog. Dek af met het resterende deeg. Schuif de mal in de oven; Verlaag de temperatuur tot 350F en kook gedurende 45 minuten. Om het koken te controleren, plant een mes mes in de taart, moet het komen schoon. Unmould heet. Serveer bij voorkeur lauwLaatst bijgewerkt: 2010-05-06 06:05:03
Wij zijn een kleine familiale boerderij gelegen in de provincie Henegouwen tussen Doornik en Ronse. Wij produceren fruit, groenten, oliën en diverse oude variëteiten van biologische melen.
Voor meer informatie klik hier
Archimont 5, 7760 Velaines