De cake van de wortel, brij en oranje salade

Voor 4 mini cakes:

- 100g meel
- 100g geraspte wortelen
- 1/2 pakje bakpoeder
- 2 hele eieren
- 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- 50 ml plantaardige olie - een eetlepel
- 100 ml sinaasappelsap
- 30g walnoten
- zout

Kooktijd: 25 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

De Cake van de wortel
  1. Verwarm de oven voor op 180oC.
  2. In een kom, combineer bloem en gist. Roer hele eieren, olie, sinaasappelsap (je dit doen met een keukenmachine). Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg kaas en gekookte wortelen, walnoten; de kruiden aan te passen.
    Olie en bloem de taart pannen en giet het deeg tot 3/4 van de hoogte.
  4. Met behulp van een borstel, borstel het oppervlak van de taarten met een beetje melk om hen te helpen bruin wanneer gekookt.
  5. Bak ongeveer 25 minuten tot er een mes in zit dat er droog uitkomt. Unmould en laat afkoelen.
Salade
  1. Schil de sinaasappels helder, het verwijderen van de huid en het witte membraan en detaillering ze in supremes. Doe dit over een kom om het sap van de sinaasappels te verzamelen.
  2. Bereid de dressing door het mengen van sinaasappelsap, olijfolie, zout, peper.
  3. Wassen, sorteren, wringen de puree. Combineer salade, oranje supremes en dressing.
  4. Serveer met mini taarten die nog warm of koud zijn

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 06:05:52