Potimarron jam

- 1/2 kg Potimarron voor ongeveer 250 ml water
- 500 tot 750 g suiker
- 1 kaneelstok per pot
- 1 eetlepel vanille
- 300 g fruit - het kan vers fruit zijn zoals appels of peren of gedroogde vruchtenabrikozen, druiven

Kooktijd: 1 uur en 15 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Schil de potimarron en verwijder de zaden; Dobbelstenen. Kook in water in kleine bouillons voor een half uur. Het vlees moet ongedaan worden gemaakt.
  2. Zeef in een groentemolen (fijne grill) of blender om een mooie, relatief vloeibare gladde puree te verkrijgen.
  3. Voeg suiker, in blokjes gesneden gedroogd fruit indien nodig, en vanille. Keer terug naar het vuur en kook ongeveer 20 minuten, vaak roeren met een houten lepel om oxidatie te voorkomen. De warmte moet mild zijn om te voorkomen dat uw jam aan de onderkant blijft plakken.
  4. Doe in een pot met een kaneel stok deksel warm.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 07:05:01