Pompoenboter in geraspte béchamel

Serveert 2:

- Een kleine pompoen (ongeveer 700 gram)
- 3 eetlepels T80 tarwemeel
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 ml sojamelk
- 1 ui
- Zout, peper, nootmuskaat
- 2 eetlepels pecorino en

Kooktijd: 25 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Snijd de pompoen in de lengte doormidden en bak 1/2 uur op 200 graden. Verwijder de zaadjes met een kleine lepel en plet het grof met een vork.

Maak een dun gesneden ui blond in een eetlepel olijfolie. Verdeel in de bodem van twee individuele ramekins.

Bereid de béchamel: verhit de olie in een pan, voeg vervolgens de bloem in de regen en meng krachtig totdat beide elementen goed zijn opgenomen (het duurt slechts een paar seconden). Giet de sojamelk erin en roer tot het mengsel de gewenste consistentie heeft verkregen.
Breng op smaak met zout en peper en voeg 1/3 el geschoren koffie van geraspte nootmuskaat toe.

Meng voorzichtig de béchamel en de puree, giet in de ramekins, bestrooi met pecorino en bak op 200 graden gedurende 20 minuten

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 07:05:12