De pompoensoep van de pompoen van de boternoot

Serveert 4:

- 2 kg Butternut squash
- 16 verse saliebladeren
- 2 rode uien
- 2 stengels selderij
- 2 wortelen
- 4 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 1 chili
- 2 liter kippenbouillon of groenten
- Zout, poiv

Kooktijd: 40 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

In een grote pan, giet een beetje olijfolie. Voeg de salieblaadjes toe en bak ongeveer 30 seconden. Verwijder snel de salieblaadjes en bewaar de olijfolie in de pan.

Voeg nu de gesnipperde uien, gesneden selderij stengels, geschilde en gehakte wortelen, rozemarijn, fijngehakte chili, zout en peper. Bak op laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg de pompoen in stukken en de bouillon. Breng aan de kook en kook ongeveer 30 minuten.

Als de pompoen gaar is, meng dan de soep. Verdeel het in kommen en bestrooi met salieblaadjes

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 07:05:52