Gestoofde peultjes met maïs en tomaten

Serveert 4:

- 225g peultjes
- 3 gepelde tomaten
- 125g maïskorrels
- 4 el walnootolie
- 3 sjalotten
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el bastersuiker
- 1 el Hoisin saus
- 6 el bouillon

Kooktijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 5 minuten

  1. Snijd de uiteinden van peultjes;
  2. Snijd elke tomaat in acht; knijpen om sap en zaden te extraheren;
  3. Verhit in een wok de olie; gebakken knoflook, gesneden sjalotten en gember gedurende 30 seconden;
  4. Voeg erwten toe; koken op hoog vuur gedurende 2 min.;
  5. dan maïs, sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, zout en suiker; meng goed; meng goed;
  6. giet de bouillon in; Verlaag het vuur en laat 4 minuten sudderen of tot de vloeistof bijna verdampt is;
  7. Leg de tomaten voorzichtig in de wok om ze op te warmen;
  8. overdracht naar een serveerschaal; bestrooi met gehakte bieslook en serveer warm

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 07:05:27