Rode kool

Dient 6:

- 1 rode kool
- 1 ui
- 1 appelcompote (100g)
- 200g spek
- 30g boter
- 15 cl witte wijn
- 1 kruidnagel
- 2 jeneverbessen
- Kruiden van de Provence
- Zout, peper
- 5-bay molen
- 3 CS-suiker
- Wijn

Kooktijd: 1 uur

Bereidingstijd: 10 minuten

In een gietijzeren braadpan smelt de boter en bak de gesneden uien en spek.

Snijd ondertussen de kool in dunne reepjes en week deze in azijnwater.

Zodra de uien en spek goud, voeg de witte wijn, voeg kruidnagel, jeneverbessen en een goede snufje kruiden uit de Provence, kook voor een moment (1-2 min).

Voeg de kool, en op de top van de compote de suiker (om de zuurgraad van de kool te breken), zout, peper, een paar rondes van molen 5 bessen, dek af en kook op middelhoog vuur 20 min.

Meng en kook nog eens 1 uur, af en toe roeren.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 08:05:04