Gevulde tomaten

Serveert 4:
- 10 mooie stevige tomaten
- 2 sneetjes broodkruimels
- 10 cl melk
- 150 g vlees (varkensvlees of rundergehakt..)
- 200 g van een goede rauwe ham,
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- Platte peterselie, dragon, tijm, een muntstengel
-

Kooktijd: 40 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten


Snijd een hoed af voor elke tomaat en hol ze uit. Zout de binnenkant en draai ze over op een rek om het sap af te voeren.

Week het brood in de melk. Meng gemalen vlees, ham, gehakte sjalotten, gehakte kruiden, geplette knoflook.

U voegt dan het brood en het ei. Je moet op smaak brengen met olijfolie, zout en peper. Voeg een snufje Espelette peper toe.

Doe de vulling in de tomaten.

Plaats in de oven in een grote schotel, hebben bedekt de tomaten met hun hoed. Bak in een zachte oven 140 graden gedurende 40 minuten

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 08:05:02