Oosterse salade

Dient 6:

- 1 groot blik kikkererwten
- 150g cherrytomaten
- 1/2 groene peper
- 1 teentje knoflook
- munt
- verse koriander
- 60g zwarte olijven
- 1/2 citroensap
- 6 eetlepels olijfolie
-

1. In een kom, combineer citroensap en olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. 2. Spoel en giet de kikkererwten af. Giet ze in de kom. Voeg 1/2 gehakte peper en olijven toe. Bestrooi met munt en ciseled koriander. Mix. Koel ten minste 1 uur voor het opdienen. 3. Voeg op het laatste moment de in tweeën gesneden kerstomaatjes doormidden. Corrigeer de kruiden met peper en zout en serveer.

Deze salade gaat heel goed samen met gegrild vlees en een verse rosé

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 08:05:37