Aubergine en courgettetaart

Serveert 8:

Voor het deeg:
- 100 g volkorenmeel
- 150g T55 meel
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 1 tsk gebeiteld bieslook
- 100 g gesmolten boter

Voor de vulling:
- 2 aubergines, in blokjes
- 1 grote geraspte courgette
-

Kooktijd: 40 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

In een kom, meng alle ingrediënten voor het maken van het deeg totdat je een mooie homogene bal die je laat rusten in de koelkast voor 1 uur.
Bak ondertussen de aubergineblokjes - de paprika's en courgette in een koekenpan met de olijfolie - zout - peper - kurkuma. Koken duurt gemiddeld 10 tot 15 minuten. Voeg de tomatenpulp toe en blijf 20 minuten lang op laag vuur koken terwijl je zachtjes roert. Zet het vuur uit en laat het mengsel rusten.
Eenmaal afgekoeld, doe ze in een kom en roer in de crème fraîche - parmezaanse kaas - bieslook - eieren. Roer voorzichtig.
Verdeel je deeg in een gemiste schotel en giet de vulling erin.
Bak in de oven gedurende 40 minuten op 180oC.
Unmould en serveer onmiddellijk met een kleine eiken salade.

Laatst bijgewerkt: 2010-05-06 09:05:50