Courgettegratin

Serveert 4:

- 4 courgette
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 60g Parmezaanse kaas
- 3 eieren
- 10 cl vloeibare room
- 10 cl melk
- zout en peper

Kooktijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Disgorge de courgette gesneden in 2 cm reepjes met grof zout gedurende 1 uur in een vergiet.
Spoel ze af, veeg ze af en snijd ze half in kleine blokjes. Bak ze in een koekenpan op hoog vuur met olijfolie, gedetailleerde ui, geplette knoflook. Laat het bruin worden.
Meng de eieren met de melk en room, dan zout en peper. Meng de tweede helft van de courgette en voeg toe aan dit mengsel. Meng vervolgens ook de gesauteerde courgette met de ui en knoflook.
Doe een beetje olijfolie in de bodem van een gratin schotel, strooi een beetje Parmezaanse kaas en giet in het mengsel. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak in voorverwarmde oven op 220oC gedurende 20 tot 25 minuten

Laatst bijgewerkt: 2010-05-07 09:05:00